Holdtræning hos FysioDanmark Grenaa

Fælles for alle, der træner hos FysioDanmark Grenaa er, at de får kvalitetssikret faglig vejledning i træningscentret. 

Vores hold

Yoga

Pilates

Ryghold

Balance

Parkinson Ballroom

TRX

Fit mama

Boldhold

Skulder/nakke

GLA:D® ryg

GLA:D® knæ/hofte

Afspændingshold

Rytmik

Styrke/kondition

BabyTummel

FitFødsel

Hjertemotion

Floorball

Funktionel træning

Sund hverdag

Motorik og træning

Rytmik

Sclerosehold

Blandet hold

Boldhold

Psykomotorik

Kredsløbshold

Blandet hold

Yoga

Om holdet

Øvelserne har udgangspunkt i klassisk Hatha yoga, og kan tilpasses individuelt.

Yoga arbejder med afspænding, udspænding, balance, koordination, åndedræt, styrke.

Yoga har positiv effekt på smidighed, balance styrke, åndedræt, kredsløb, energi-flow og hjælper til at balancere kroppens indre miljø.

Pilates

Om holdet

Fysio-Pilates er baseret på traditionel Pilates og modificeret i overensstemmelse med fysioterapeutiske grundprincipper og nyeste forskning.

Fysio-Pilates er en hensyntagende træningsform, som kan tilpasses stort set ethvert niveau og behov.

Fysio-Pilates har fokus på stabilitetstræning af muskulaturen omkring kropsstammen, dvs. primært mave- og rygmuskler samt bækkenbund.

Formålet med træningen er at opnå den gode holdning, bevægekvalitet og kropsbevidsthed. Dette sker gennem øvelser, hvor der bliver lagt vægt på fordybelse, muskelkontrol og åndedræt. Træningen foregår i en rolig og afslappet atmosfære.

Ryghold

Om holdet

Konditions- og styrketræning med primært fokus på at styrke ryggen og reducere rygsmerter. Der arbejdes med øvelser og redskaber tilpasset den enkeltes funktionsniveau.

Balance

Om holdet

Vi har mange balancehold inddelt på forskellige niveauer. På holdene trænes der med fokus på at fremme posturalkontrol. Dette gøres igennem statiske og dynamiske øvelser målrettet den enkeltes udfordringer, desuden er der fokus på både styrke og konditions elementer i træningen. Træningen er desuden målrettet at vedligeholde gangfunktion og forebygge fald. 

Parkinson Ballroom

Om holdet

Parkinson Ballroom er et dansebaseret træningkoncept med evidens for en gavnlig effekt på parkinson. På holdet bevæger vi os til musik og bruger rytmen i musikken til at forbedre balance, koordination og muskelstyrke. Gennem dans får vi trænet vores puls, koordination, balance, muskler i kroppen og smilebåndet. Dette hold afvikles i samarbejde med parkinsonforeningen.

TRX

Om holdet

Total body Resistance Exercise eller TRX, er betegnelsen for en træningsform, hvor man udnytter sin egen kropvægt til at træne muskelstyrke, kondition og balance. Til træningen anvendes et stroppesystem til at lave forskellige slags øvelser. Instruktøren tilpasser belastningen til den enkelte og til alle niveauer. Dog kræves det at du kan komme op og ned fra gulvet. TRX er stroppe træning for hele kroppen. Funktionel træning hvor du bruger egen kropsvægt som modstand. Holdet er for patienter med ryg problemer, hofte, knæ, skulder eller hvis du bare gerne træne og bruge hele kroppen.

Fit Mama

Om holdet

For dig som ønsker at komme i form igen efter fødslen. Vi vil træne konditions, styrke og bækkenbundstræning, derudover vil der være fokus på at lære din “nye” krop at kende. Holdet er tilrettelagt efter, at du kan have dit barn med i træningen eller til leg og hygge med de andre børn.

Bold/styrke

Om holdet

Holdet er en kombination af core og balance træning på gymnastikbold og cirkel-styrketræning med redskaber. Sværhedsgrad og redskaber tilpasses individuelt til den enkelte deltagers niveau. 

Skulder/ Nakke

Om holdet

Skulder/ nakke holdet er for dig der døjer med nakke og skulderrelaterede problematikker. Her er fokus på stabilitets- og styrketræning, er stimulere muskler og led. Styrketræningen er rettet mod kropsstabilitet og ekstremiteter. Styrketræningen har desuden fokus på smertelindring og mobilitet.

GLA:D ryg

Om holdet

GLA:D® Ryg er for dig med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter. GLAD® Ryg består af teoriundervisning samt et træningsforløb, hvor du træner på hold, under vejledning af en fysioterapeut.

Målet er at fremme den enkeltes evne til at håndtere deres rygsmerter gennem viden om deres rygproblem og bedret fysisk formåen Du kan læse mere om det her: http://gladryg.sdu.dk/

GLA:D knæ/hofte

Om holdet

GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark, er et forskningsbaseret træningskoncept for personer med begyndende eller udviklet slidgigt i hofte og/eller knæ.

Tilbuddet består af et individuelt sammensat træningsprogram suppleret med patientundervisning og holdtræning. Nyere forskning har vist at træning er markant mere effektiv end f.eks. gigt medicin. Målet med behandlingen er færre smerter og mere funktion. Se endvidere www.glaid.dk

Afspændingshold

Om holdet

Holdet er for dig, som vil reducere eller forebygge stressbetingede spændinger i kroppen og opnå større indre ro.

Vi arbejder med at øge kropsbevidstheden og forbedre forståelsen af kroppens signaler.

Vi vil arbejde med øvelser af opspændende og afspændende karakterer samt elementer af meditation og mindfulness.

Rytmik

Om holdet

Rytmik er for dig der elsker god musik og måske mangler lidt motivation i din træning. På rytmik danser vi os bogstavelig talt gennem timen til musik fra forskellige genre og årtier. Alle er velkomne, da niveauet tilpasses holdet. Unge som gamle, begyndere som erfarne – der er plads til alle!

Styrke/kondition

Om holdet

Fysioterapeut vejledt træning, hvor den enkelte deltager træner ud fra sit eget personlige træningsprogram. Holdene foregår i vores træningscenter. Holdet er for dig der har brug for støtte til din træning- det kan både være støtte til at bevare træningsmotivationen, hjælp til genoptræning, eller det mere praktiske som f.eks. til at indstille maskiner, forflytning ind og ud af maskinerne eller trygheden ved at der er en fysioterapeut til stede under din træning. 

BabyTummel

Om holdet

Babytummel er en fantastisk måde at være sammen med din baby på, hvor bevægelsesglæde er i fokus. Babytummel er et hold hvor du er aktiv med dit barn, og styrker dets motoriske udvikling  gennem sansemotorisk stimulering og god kontakt til kroppen med blandt andet øvelser og lege. Forvent at du som mor/far også får sved på panden.

FitFødsel

Om holdet

For dig som er gravid og ønsker at komme i kontakt med din krop, dine muskler og dit åndedræt.

Vi vil træne almindelig konditions- og styrketræning, derudover vil vi have fokus på åndedrættet, bækkenbunden og afspænding hen mod fødslen

Motorik, træning og sjov

Om holdet

Hjertemotion er holdtræning der er tilrettelagt ud fra faglige retningslinjer og anbefalinger for hjertepatienter. Træningen tager hensyn til de fysiske og mentale udfordringer, som hjerte-kar-patienter kan opleve i hverdagen og i forbindelse med motion. Der trænes både styrke, kondition og bevægeglæde. Holdet arrangeres i samarbejde med Hjerteforeningen.

Floorball

Om holdet

Floorball holdet er egnet til dig der er ramt af neurologisk sygdom som f.eks.. Parkinson, sklerose eller apoplexi. Her er fokus på balance – dels posturalkontrol, statiske og dynamiske bevægelser, Træningen er desuden målrettet at træne retningsskifte, puls op, kognitiv udfordring ift. med-/modspiller og hvor man skal score. Samt at vedligeholde gangfunktion og forebygge fald.

Funktionel træning

Om holdet

For dig der ønsker at fremme kondition, styrke og træning af hele kroppen- Træningen tilrettelægges typisk som cirkeltræning hvor der kommer sved på panden. Niveau og udstyr tilpassen den enkelte. 

Sund Hverdag

Om holdet

Hold træning med fokus på styrke og puls. Hver deltager træner efter eget program, der er tilrettelagt ud fra funktionsniveau og behov. Øvelserne er af funktionel art og målrettet at fremme dagligdags funktionsniveau, styrke og kondition. 

Motorik, træning og sjov

Om holdet

For dig med det stille barn, vilde barn, ”klodsede” barn – eller for dig som bare gerne vil gøre noget godt for dit barns sansemotoriske udvikling.
Vi vil gennem leg og øvelser udfordre sanserne og øge kropsbevidsthed samt balance og koordination, hvilket også har en stor indflydelse på barnets læring/evne til læring, når det starter i skole.
Som fysioterapeut kan jeg gå ind og vurdere dit barns behov og dermed tilrettelægge træningen efter rette niveau.
Træningen vil foregå på et lille trygt hold på max 6 børn (+ mor eller far) eller som individuelle konsultationer.

(ring til klinikken for starttidspunkt og tilmelding)

Sclerosehold

Om holdet

I træningen lægges der vægt på balance, koordination, smidighed og styrke.

Holdtræningen tilrettelægges med individuelle hensyn.

Blandet hold

Om holdet

Der oprettes hold efter behov. Er du i tvivl om hvilket hold der passer til dine ønsker og behov så tag en snak med en fysioterapeut.

Vi træner på små hold, så der er plads til individuelle hensyn.

Boldhold

Om holdet

Holdet er en kombination af core og balance træning på gymnastikbold og cirkel-styrketræning med redskaber. Sværhedsgrad og redskaber tilpasses individuelt til den enkelte deltagers niveau. 

Psykomotorik

Om holdet

Blid bevægelse og afspænding med fokus på stabiliseringsøvelser, sansning af kroppen, åndedrættet og guidet afspænding.

Holdet er for dig som ønsker at få ro på nervesystemet, få en pause fra dine tanker, blive bedre til at sanse din krop og være til stede i nuet.

Holdet er med løbende tilmelding.

Kredsløbshold

Om holdet

Cirkeltræning med fokus på at få pulsen op, med en blanding af styrke og puls krævende øvelser. Vi tilpasser holdet til deltagerne.

Til dig der vil have bedre kondition og evt vil tabe dig. Har du problemer med åndedrættet, hjertet, kredsløbet så kunne det være noget for dig…