Ultralydsscanning hos Grenaa Fysioterapi

Vi tilbyder muskuloskeletal ultralydsscanning.
Ultralydsskanning bruges i den kliniske undersøgelse, til at vurdere skaden og teste behandlingens effekt.

Vi kan hjælpe med ultralydsscanningen

Har du problemer med at få stillet den helt rigtige diagnose på dine smerter og/eller problemer i bevægeapparatet? Eller har du ikke tid til at vente på at få en scanning igennem det offentlige system?

Hos FysioDanmark Grenaa Fysioterapi har har vi arbejdet med ultralydsskanning i mange år.

Ultralydsscanning er en integreret del af den kliniske undersøgelse inden for reumatologi og idrætsmedicin. Der er ingen gener forbundet med en ultralydsscanning.

Med en scanner kan man danne sig et detaljeret billede af muskler, sener, ligamenter, slimsække og knogler – faktisk så detaljeret, at man meget præcist kan bedømme vævets tilstand og på den måde nemmere udpege patientens problem.

Udmåling af nøjagtig placering

Vi kan også i forbindelse med chokbølgebehandling anvende ultralydsscanningen til at identificere og udmåle den nøjagtige placering af det skadede område og dermed ramme mere præcist med chokbølgebehandlingen.

Ultralydsscanning bliver også brugt til at vurdere effekten af det behandlingsforløb, patienten er i gang med. Scanning er et objektivt måleredskab, der meget præcist kan afgøre, om en vævsskade eksempelvis heler som den skal, om en hævelse reduceres som ventet eller om en muskel kan aktiveres som den skal.

Endelig kan en scanning også hjælpe os med at afgøre, om en patient skal henvises til anden behandling (f.eks. medicinsk eller kirurgisk).

Ultralydsscanning er en tillægsydelse, se mere under priser.

På klinikken er det Anne Weje Larsen og Thomas Christensen der udfører scanningerne. Alle har taget uddannelse gennem Dansk Selskab for Ultralydsscanning i Fysioterapi.