Psykomotorik hos
FysioDanmark Grenaa

Psykomotorisk terapi er en behandlingsform, der tager afsæt i at krop og psyke hænger sammen. En psykomotorisk behandling er en kombination af samtaleterapi, simple øvelser og manuel behandling.

Det enkelte menneske i centrum

I denne behandlingsform er det det enkelte menneske, der er i centrum. Jeg tager udgangspunkt i de ressourcer og muligheder den enkelte har til rådighed. Som psykomotorisk teraput uderstøtter, og hjælper jeg mine klienter så de bliver bedre til at:

  • Lytte, tolke og forstå kroppens signaler
  • Omsætte tanker og følelser til hensigtsmæssige handlinger
  • Blive bevidste om egne grænser og muligheder

Behandlingen er afspændende og beroliger dit nervesystem. Blid berøring og afspænding frigiver hormonet oxytocin, som er med til at få blodtrykket til at falde og niveauet af stresshormon sænkes.

Vi arbejder med at øge din kropsbevidsthed. Når din kropsbevidsthed øges, bliver det også muligt at tage bedre vare på dig selv i hverdagen, fordi du bliver trænet i at mærke, når din krop siger fra – for det fysiske og psykiske pres

Psykomotorisk terapi er derfor en oplagt behandlingsform, hvis du oplever mangel på overskud i hverdagen, stress, angst, depression, uro i kroppen, tankemylder, søvnbesvær, smerter, tilbagevendende smerter eller hvis kroppen bare er træt.